http://www.tt-solutions.nl/ spacer
T&T Solutions
spacer
wo 16 okt 2019
 
Nederlands
 English
spacer
Start arrow Solutions arrow Track & Trace
spacer
 
 
 Start
 Expertises
 Solutions
 Reisplanner
 IVIS en RIVIS
 Track & Trace
indent Opvragen
indent Groene Golf
 PRINS
 Ketenbeheer
 KEIRO
 Railpocket
 Contact
 Nieuws

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Gebruikersnaam onthouden
Wachtwoord vergeten?

 
 
spacer
  PDF  Print  Email

Track & Trace

Snel het juiste materieel op de juiste plaats

Weet u altijd precies waar het rijdend materieel zich bevindt? Weet u welke bussen, treinen, trams, taxi’s of andere vervoermiddelen direct of op korte termijn inzetbaar zijn en hoe ze zijn ingezet in de dienstregeling? Toch zijn dit vragen die u moet beantwoorden om uw bedrijfsmiddelen optimaal te kunnen benutten. En met het door EDS ontwikkelde Track & Trace kunt u dit zonder problemen.

Met name in situaties die afwijken van de normale dienst­regeling, is het lang niet altijd eenvoudig de service te blijven verlenen die klanten van u verwachten. Waar haalt u zo snel voldoende bussen vandaan om reizigers te vervoeren? Bijvoorbeeld wanneer een traject onbegaanbaar is geworden door een aanrijding. En hoe voorkomt u dat materieel regelmatig ongebruikt in de remise staat of onderweg defect raakt? Beide situaties zijn ongewenst. Maar de vraag naar vervoer wisselt voortdurend en is niet altijd even voorspelbaar. Met Track & Trace van EDS T&T Solutions beschikt u over een goede en flexibele oplossing waarmee u altijd direct kunt bepalen welk materieel beschikbaar is en waar het zich op dat moment bevindt.

Automatisch vergelijken

De Track & Trace -applicatie is door T&T Solutions ontwikkeld in samenwerking met ARS Traffic & Transport Technology. Het systeem bestaat uit drie autonome modules: een centrale walapplicatie, een boordapplicatie op elke materieeleenheid en een communicatiesysteem tussen ‘wal’ en ‘boord’. De modules zijn bijzonder robuust en geschikt voor ruwe omgevingen en zijn gecertificeerd voor treinomgevingen.

Track & Trace vergelijkt automatisch de geplande dienst­regeling en materieelinzet met de actuele situatie. Op basis van de verschillen die hierin worden gevonden, wordt bepaald hoeveel en welk materieel (extra) moet worden ingezet.

Hiertoe worden aan de walzijde dienstregelingen en planningen voor materieelinzet gebruikt. Die dienstregelingen kunnen ook aan de voertuigen ter beschikking gesteld worden. Daarmee kan dan informatie aan de reizigers worden gegeven. Doordat de actuele positie wordt bijgehouden en doorgegeven aan de wal, kan de reiziger meteen worden ingelicht over vertragingen en aansluitingen.

Aan boord van het voertuig wordt opgeslagen wanneer en welke haltes of stations zijn gepasseerd. Hierdoor is ook een goede kilometerregistratie bij te houden. Op die basis kan per materieeleenheid het preventieve onderhoud worden uitgevoerd aan de hand van de werkelijke gereden kilometers in plaats van op de oorspronkelijk geplande kilometers.

 
Gecombineerde GPS / GSM antenneOn Board Unit

Nu en in de toekomst

De communicatie tussen wal en boord verloopt via GSM tegen zeer lage, jaarlijkse kosten. Doordat het systeem volledig is geautomatiseerd, bespaart u daarnaast aanzienlijk op de arbeidskosten. Het systeem is bijzonder flexibel en open. Het is eenvoudig in elk soort vervoermiddel in te bouwen, zonder ingrijpende wijzigingen in de hardware of software. Ook interfaces naar externe systemen vormen geen enkel probleem. Hierdoor kunt u Track & Trace ook bij veranderingen in de toekomst blijven gebruiken.


Opvragen van materieel eenheden

Voor de materieelbijstuurders is er een speciale internet applicatie ontwikkeld, waarmee de posities die door de treinen naar de wal worden gestuurd, op een kaart worden getoond.

Lees verder over de applicatie Opvragen Materieel Eenheden


Project "de Groene Golf"

In juni 2004 is het project "de Groene Golf" afgerond, waarin werd aangetoond welke winst in punctualiteit kan worden behaald bij de toepassing van een Traffic Management Systeem (TMS).

Lees verder over het project "de Groene Golf" en over het artikel "De Groene Golf op het spoor"

 

spacer
    legal · privacy