http://www.tt-solutions.nl/ spacer
T&T Solutions
spacer
za jul 31, 2021
 
 Nederlands
English
spacer
Start
spacer
 
 
 Start
 Competences
 Solutions
 Contact
 News

Login Form
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?

 
 
spacer
  PDF  Print  E-mail

Special Dutch edition

Date: October 2014

This eBrief is distributed to all Technical Users and License Holders of HP's Journey Planner, as well as subject matter experts of passenger travel information services in general. This eBrief provides information of recent developments related to the HP Journey Planner and HP Real-time Travel Information Services.

Enjoy your reading,
HP Journey Planner Development Team, Utrecht, The Netherlands


Mobiliteitsproef in de provincie Noord-Holland gestart

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart op de A10-Oost/A1 Diemen en de A1/A6 Diemen - Almere Havendreef. Het programma Schiphol - Amsterdam - Almere is daarmee één van de grootste wegenprogramma's van de komende 10 jaar. Daarnaast gaat ook ProRail de komende jaren het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uitbreiden.

Provincie Noord-Holland wil laten onderzoeken of nieuwe, innovatieve reisinformatiediensten daarbij kunnen ondersteunen door de reizigers van actuele reisinformatie te voorzien en alternatieven te bieden bij verstoringen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met de ondersteuning van Andes B.V. en HP Nederland B.V.

Deelnemers aan de mobiliteitsproef testen een nieuw type reisplanner, die niet alleen diverse vervoerswijzen en routes gelijktijdig plant, maar bovenal ook in staat is om een geplande reis real-time te bewaken. Een beperkt aantal deelnemers zal worden gevraagd om ook deel te nemen aan een korte enquête.

In de nieuwe HP/Andes Reisplanner kan worden aangegeven of de geplande reis moet worden bewaakt. Indien er verstoringen zijn, zoals files of wegwerkzaamheden, dan krijgt de reiziger een half uur voor het begin van de reis een bericht toegestuurd. Dat kan per e-mail of per WhatsApp. In het bericht wordt gemeld welk effect een verstoring heeft op de geplande reis en welke alternatieven er (eventueel) zijn.

De reisplanner zal de reiziger wijzen op de mogelijkheid van een nieuwe manier van reizen en tijdig informeren over de meest actuele reisalternatieven. Hierdoor is een reiziger in staat om nog efficiënter met zijn tijd om te gaan.

Deze reisplanner is gratis te gebruiken bij deelname aan het onderzoek:Inschrijving voor deze proef is nog mogelijk. De spelregels zijn:

Als u regelmatig reist over (een deel van) het traject Schiphol - Amsterdam - Almere, of andersom, komt u in aanmerking om deel te nemen aan de proef. Het maakt daarbij niet uit of u met de auto, fiets, trein, bus, tram of metro (of combinaties) reist.
Als u niet over (een deel van) het traject reist, dan kunt u de nieuwe reisplanner ook proberen, maar zal u niet worden benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

De proef met de nieuwe reisplanner loopt van half september tot eind november 2014. Inschrijving is mogelijk tot half oktober 2014 middels het on-line inschrijfformulier.

Een beperkt aantal deelnemers zal in oktober worden gevraagd om ook deel te nemen aan een korte telefonische enquête. Onder de deelnemers aan de enquête zal een 7" tablet (de HP Slate) worden verloot.

De door u in het kader van het onderzoek verstrekte persoonsgegevens zullen worden behandeld overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens.


HP in the spotlight

9 september 2014: De uitnodiging om deel te nemen aan de mobiliteitsproef is ook geplaatst op de site van Verkeer in beeld.

24 maart 2014: Interview met Lourens Klok (HP) en Rob Huibers (Andes) over Multimodale Reisinformatie. Dit interview is geplaatst op Infrasite.nl.


Outcomes that matter.

 

spacer
    legal · privacy